Willem-Jan Verdoes wil geen extra overlast Rotterdam-The Hague Airport

Willem-Jan Verdoesdonderdag 09 juni 2022

Voorzitter,

We spreken vanavond over onze leefomgeving, woongenot, gezondheid, natuur en klimaat. Het voorliggend voorlopige pakket van het plan van luchthaven Rotterdam The Hague Airport houdt wat ons betreft hier onvoldoende rekening mee. Er is een participatietraject waarbij de uitkomst al vaststaat: groei. We weten allemaal dat dit zal leiden tot meer overlast voor onze inwoners. Dit wil ChristenUnie/SGP niet!

Om die reden zijn we bij elkaar gekropen om als gehele gemeenteraad van Zuidplas kenbaar te maken dat voorliggend voorlopig pakket een no-go is. Er zijn te veel open eindjes en groei van een luchthaven zien wij niet zitten. Daarbij wordt de inwoner ook niet serieus genomen in dit proces. Een schoolvoorbeeld van hoe het niet hoort.

Twee vragen aan het college:

  1. Heeft het college gepleit voor scenario’s waarbij groei van de luchthaven niet het doel is?
  2. Is het college van mening dat de inwoner van Zuidplas haar genoegen of ongenoegen met voorliggend plan kenbaar heeft kunnen maken? Had dit beter gekund?

Voorzitter, het moge duidelijk zijn dat ChristenUnie/SGP niets ziet in voorliggend plan, omdat er nog te veel onduidelijk is over de geluidsnormen, er mogelijke risico’s zijn voor “harde en zachte” woningbouwprojecten en misschien wel het belangrijkste, de gewone inwoner wordt niet serieus genomen in het participatietraject. We zijn blij dat we als gehele raad tot een amendement kunnen komen om ons ongenoegen kenbaar te maken.  

Dank u wel.

« Terug