Even kennismaken...

Bijdragen aan een samenleving van rust en orde

Opnieuw is Cock van der Spek kandidaat-raadslid voor de ChristenUnie/SGP. Wat drijft hem? Wat heeft hij de afgelopen jaren gedaan? En waar gaat hij zich voor inzetten?

Wat is jouw drijfveer als raadslid?

"Dienstbaar zijn aan de samenleving. Ik wil me graag voor andere mensen inzetten. Het is mooi om bij te dragen aan een samenleving van rust en orde."

De afgelopen vier jaar ben je raadslid geweest. Waarvoor heb jij je ingezet?

"Als raadslid heb ik de portefeuille Ruimtelijke ordening. Dat betekent dat ik me vooral heb beziggehouden met ruimtelijke plannen en nieuwe ontwikkelingen die onze dorpen raken. Daarnaast heb ik me samen met de fractie ingezet om initiatieven uit de samenleving mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan het ouderinitiatief in Moordrecht. Zulk soort initiatieven verdienen steun."

Als je kijkt naar de toekomst, waarvoor wil jij je dan inzetten?

"Allereerst ga ik me richten op de ontwikkelingen in de Zuidplaspolder: hoe, waar en wat willen we bouwen? Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat er duidelijkheid komt voor onze ondernemers. Die is er nu vaak niet. En ik zou de participatie van inwoners graag maximaal willen benutten. Daar kunnen we nog heel wat slagen maken."

Wat zou jij over vier jaar veranderd willen hebben?

"Dat de gemeente een duidelijke visie heeft op bouwen in Zuidplas en een heldere visie op ruimtelijke ontwikkeling. Nu rammelt het van alle kanten. En ik wil dat we ondernemers echt de mogelijkheid geven om hun bedrijf verder te ontwikkelen."

Lees hier de blogs van Cock van der Spek

 1. Moerkapelle - topbanner
  C. van der Spek 2 - Nieuwsbericht P. Molenaar 1 - Nieuwsbericht
  Door Cock van der Spek, Peter Molenaar op 17 november 2017

  Brief aan ondernemers: Helpt u ons in 4 minuten de politiek ondernemender te maken?

  Vrijdag 17 november is het de dag van de ondernemer. Peter Molenaar en Cock van der Spek schrijven een brief aan ondernemers. Met als hoofdboodschap: "Helpt u ons de politiek ondernemender te maken? We kunnen wel wat ondernemingszin gebruiken." Lees hier de brief van twee specialisten Ruimtelijke Ordening & Gebiedsontwikkeling.

  Lees meer over "Brief aan ondernemers: Helpt u ons in 4 minuten de politiek ondernemender te maken?"
 2. Nationale ouderendag CUSGPZuidplas - 2017 - 1
  C. van der Spek 2 - Nieuwsbericht
  Door Cock van der Spek op 6 oktober 2017

  Omdat ieder mens van waarde is

  We zijn vandaag maar liefst met 500 bloemetjes op pad geweest. Om deze op vrijdag 6 oktober, de Nationale Ouderendag, te bezorgen bij ouderen. Gelukkig hoefde ik ze niet alleen weg te brengen. Met een flink team van raadsleden, bestuursleden, vrijwilligers en SGP-jongeren waren we zowel in Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel als Zevenhuizen actief.

  Lees meer over "Omdat ieder mens van waarde is"

Bekijk hier onze verkiezingsvideo voor Moerkapelle

Met Cock van der Spek & Peter Molenaar