Even kennismaken...

"Hoe kunnen we talenten van mensen de meeste ruimte geven?"

Dagmar Ambachtsheer staat 6e op de lijst van de ChristenUnie/SGP. Waar wil de 33-jarige Nieuwerkerkse zich voor inzetten als ze de raad in gaat? Wat heeft haar passie? Ze vertelt het in dit interview.

Wat drijft jou om de politiek in te gaan?

"God heeft ons principes in Zijn Woord meegegeven hoe we met Hem, elkaar en onze omgeving om mogen gaan. Principes die wijsheid bevatten en niet belerend zijn bedoeld. Ik hou van de wijsheid van God in het reële besef dat ik er samen met u slechts een fractie van begrijp. Mijn drijfveer is om deze wijsheid te blijven zoeken en hiervan in dienst te staan om met elkaar aan een sterke samenleving te mogen bouwen."

Waarvoor ga jij je inzetten als je in de raad komt?

"Onderwerpen die mij raken hebben één ding gemeen: ze gaan over de kracht en kwetsbaarheid van mensen. Hoe kunnen we talenten van mensen de meeste ruimte geven en de waardering geven die het verdient wanneer talenten ingezet worden voor anderen? Hoe gaan we om met kwetsbaarheid? Stoppen we het in een apart hokje of kunnen we stappen zetten naar een inclusieve gemeente waar iedereen mee telt en mee doet? Vanuit deze passie voor mensen wil ik me graag inzetten voor de thema’s zorg, onderwijs en arbeid.

Naast de onderwerpen die mijn interesse hebben ben ik vanuit mijn vak als organisatie-adviseur mateloos geïnteresseerd in hoe mensen samenwerken. Vanuit deze interesse zou ik graag bijdragen aan het vernieuwen van de lokale democratie."

Wat zou je in maart 2022 veranderd willen hebben?

"Ik heb moeite met het woord ‘veranderd’. Het klinkt als een afwijzing van de huidige stand van zaken. En dat is juist de keerzijde van politiek. De korte termijn visie en dan de wisseling van mensen die zich eerst afzetten tegen de voorgangers om daarna te merken dat veranderen taai werk is. Ik zou met veel waardering voor de stappen die nu in het sociale domein gezet zijn, verder willen gaan om de kwaliteit te verhogen vanuit het perspectief van de gebruiker. Als zij tevreden zijn, kan ik dat ook zijn!"

Bekijk hier onze verkiezingsvideo voor Nieuwerkerk aan den IJssel

Met Dagmar Ambachtsheer & Aart Slobbe