Cultuurvisie

C. van der Spek 2 - Nieuwsberichtwoensdag 19 juni 2019

Voorzitter,

Allereerst wil CU/SGP een compliment geven aan het College voor het gelopen participatietraject. Inwoners en organisaties in ons mooie Zuidplas zijn goed betrokken geweest bij de totstandkoming van deze visie. Ook het verbinden van de recreatiegebieden met erfgoed-educatie juichen wij toe. Cultuur en recreatie horen bij elkaar. In onze drukke tijd met volle agenda’s is het goed om ook op een prettige manier te kunnen ontspannen.

Voorzitter, we zien naast deze positieve punten nog wel iets waar we de vinger bij willen leggen. Er wordt een budget van 25000 euro gevraagd waar onder andere extra personeel voor wordt aangenomen. Denk hierbij aan de cultuuraanjager. Omdat het relatief klein is in dit voorstel, zullen we er nu geen punt van maken. Voor wat betreft de zaken resultaatgerichtheid en het totale personeelsplaatje, zijn dat punten die we mee zullen nemen naar de zomernota.

Voorzitter, verder lezen we nog van een specifiek evenementenbeleid. Dat hebben we nog niet in Zuidplas. Onze fractie is benieuwd wanneer wij een specifiek evenementenbeleid van het College kunnen verwachten?

« Terug