Bijdrage Visie op Lijkbezorging in Zuidplas 2021

P. Molenaar 1 - Nieuwsberichtdonderdag 17 december 2020

Een kort betoog voorzitter.

2 weken geleden heeft CUSGP al uitvoerig bij de visie op lijkbezorging stil gestaan. En zij die dit willen teruglezen verwijs ik graag naar de website ChristenUnie-SGP waar u al onze inbreng kan teruglezen.

Voorzitter, wij zijn blij dat een tweetal onderwerpen die CUSGP 2 weken geleden heeft aangedragen, bij behandeling van de visie op lijkbezorging, ik doel hierbij op gedenkmuur en natuurlijker begraven, inmiddels in de vernieuwde visie zijn opgenomen.

Dank daarvoor.

De beide moties die wij 2 weken geleden mede met een aantal andere fracties hierover hebben ingediend wil ik hierbij, na goed overleg met de mede-indieners intrekken.

Betreft dus motie gedenkmuur en motie natuurbegraafplaats.

1 punt wil CUSGP herhalen van 2 weken geleden en dat is het nevengebruik van begraafplaatsen.

In de vernieuwde bijlage uitwerking scenario`s visie op lijkbezorging inmiddels is nevengebruik inmiddels eruit, dank daarvoor. Toch willen we graag de mogelijkheden, benoemd in de visie, nog wat duidelijker formuleren.

Laat het duidelijk zijn: Op een begraafplaats dient rust en eerbied te zijn en een begraafplaats leent zich niet voor allerlei andere activiteiten. Ook het inwonerspanel was op dit onderwerp heel duidelijk, 60 % heeft geen behoefte aan nevenbestemming op een begraafplaats. Daarom wil ik hierbij een amendement hierover indienen.

« Terug