Bijdrage Integrale verordening sociaal domein Zuidplas 2021

J. Snoei 2 - Nieuwsberichtmaandag 19 april 2021

Voorzitter,

Voor de fractie ChristenUnie/SGP is het nog steeds prettig dat we inmiddels 1 verordening hebben voor het sociaal domein. Ondanks de bundeling zal het voor inwoners niet eenvoudig zijn om hier wegwijs uit te worden. Hier hebben wij en ook de adviesraad al een aantal keer op gewezen. Wanneer stichting Zuidplas Ondersteunt! op haar voeten staat willen we de totale communicatie naar inwoners beoordelen. We vragen bij deze om de voortgang hierover op te nemen in de informatienota’s over de stichting. 

De communicatie over de genoemde wijzigingen in de verordening kunnen niet wachten. We gaan er vanuit dat iedereen die met een van de wijzigingen te maken heeft hierover ingelicht wordt. Als dat niet klopt dan horen we dat graag van de wethouder.

We gaan akkoord met de wijzigingen, maar de verordening roept 2 inhoudelijke punten op waar we de vinger bij willen leggen:

  1. De HHT-regeling. Gebruikers maar ook informele organisaties wachten op het vervolg hiervan. Wij ook. 
  2. Het leerlingenvervoer. We blijven hier nog steeds klachten over ontvangen. We horen graag de visie van de wethouder op dit dossier.

Dankuwel.

« Terug