Bijdrage Raadsvoorstel Tijdelijke huisvesting Comenius College

Johan Snoeizaterdag 01 juli 2023

Voorzitter,

Tijdelijke onderwijshuisvesting en noodlokalen hebben de afgelopen jaren verschillende keren op de raadsagenda gestaan. Zo ook vanavond. Dit keer blijkt het Comenius College door een toenemend aantal leerlingen uit haar jas te groeien. De fractie van de ChristenUnie/SGP wil het onderwijs ondersteunen door te zorgen voor goede onderwijshuisvesting. Bij voorkeur in een permanent schoolgebouw. Maar in sommige situaties blijkt tijdelijke huisvesting toch nodig.

Om drie redenen zullen wij vanavond instemmen met deze tijdelijke oplossing en de financiële consequenties daarvan. Ook de heldere beantwoording op onze technische vragen heeft ons geholpen, waarvoor dank. Ten eerste heeft de vereniging (de CVO) ons voldoende overtuigd van de noodzaak van deze aanvraag. Ook zien we dat serieus naar alternatieve oplossingen is gekeken. Ten tweede blijkt dat de school op grond van de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs recht heeft op deze uitbreiding. En als derde willen wij onze ambitie en inzet op het bieden van volledig voortgezet onderwijs in onze gemeente niet frustreren.

En voorzitter, ook de manier waarop hier rekening wordt gehouden met de belangen van de leerlingen en de omgeving van de school biedt onze fractie het vertrouwen om in te kunnen stemmen met dit voorstel. Wij zien uit naar de behandeling van het nieuwe IHP waarbij we na willen denken over permanente oplossingen. Waardoor we hopelijk de komende jaren minder vaak tijdelijke onderwijshuisvesting in hoeven zetten.

Dankuwel.

« Terug