Berichten geschreven door ChristenUnie/SGP Zuidplas

 1. rehoboth.JPG
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 31 augustus 2022

  ChristenUnie/SGP Zuidplas: “Er is nu actie nodig bij de ‘oude’ schoollocaties in Moerkapelle!”

  De fractie van ChristenUnie/SGP heeft wederom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de ‘oude’ schoollocaties in Moerkapelle. Al diverse keren heeft de fractie ChristenUnie/SGP aandacht gevraagd voor een snelle ontwikkeling van de oude schoollocaties in Moerkapelle.

  Lees meer over "ChristenUnie/SGP Zuidplas: “Er is nu actie nodig bij de ‘oude’ schoollocaties in Moerkapelle!”"
 2. Nieuwerkerk.jpg
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 19 augustus 2022

  ChristenUnie/SGP is verrast dat er 42 vluchtelingen zijn ondergebracht in het Van der Valk hotel in Nieuwerkerk ad IJssel.

  ChristenUnie/SGP is verrast dat er 42 vluchtelingen zijn ondergebracht in het Van der Valk hotel in Nieuwerkerk ad IJssel. Ook de gemeente Zuidplas was hier vooraf niet van op de hoogte gebracht. Dat is niet vertrouwenwekkend. Daarmee is er geen gelegenheid geweest om inwoners vooraf te informeren en te betrekken en om andere voorbereidingen te treffen. Inwoners kunnen daarom net als wij verrast zijn of worden met dit bericht.
  Lees meer over "ChristenUnie/SGP is verrast dat er 42 vluchtelingen zijn ondergebracht in het Van der Valk hotel in Nieuwerkerk ad IJssel."
 3. Geen rekening naar de toekomst
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 16 juni 2022

  ChristenUnie/SGP Zuidplas: Detailhandel winkelgebieden Zuidplas onder druk

  De raadsleden Verdoes en Snoei van ChristenUnie/SGP Zuidplas hebben vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. De fractie krijgt signalen dat de detailhandel in de winkelgebieden in Zuidplas meer en meer onder druk komt te staan.

  Lees meer over "ChristenUnie/SGP Zuidplas: Detailhandel winkelgebieden Zuidplas onder druk"
 4. header1.PNG
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 13 juni 2022

  VVD en ChristenUnie/SGP Zuidplas zien graag dat er een goede vaarroute komt van de Rotte naar de Hollandsche IJssel in Zuidplas

  In 2021 is besloten om de vaarroute integraal aan te pakken. Dit is een besluit in samenspraak met het recreatieschap Rottemeren samen met de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard (HHSK) en de gemeente Zuidplas. Reden voor raadsleden Leendert Karreman (VVD) en Willem-Jan Verdoes (ChristenUnie/SGP) om vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

  Lees meer over "VVD en ChristenUnie/SGP Zuidplas zien graag dat er een goede vaarroute komt van de Rotte naar de Hollandsche IJssel in Zuidplas"
 5. kiezersbedankt3.PNG
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 17 maart 2022

  Kiezers bedankt!

  ChristenUnie/SGP is de grootste geworden in de gemeente Zuidplas! We zijn enorm blij en dankbaar met de uitslag. 

  Lees meer over "Kiezers bedankt!"
 6. website_banner_doorpakken.png
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 14 maart 2022

  Af van fossiele (Russische) brandstoffen en over op duurzame en schone energie

  De energieprijzen stijgen. Het betalen van de energierekening is voor steeds meer mensen een probleem. Steeds breder beseffen we dat we minder afhankelijk moeten worden van fossiele brandstoffen en in het bijzonder Russisch gas. De zorg voor de schepping gaat de ChristenUnie/SGP Zuidplas aan het hart.

  Lees meer over "Af van fossiele (Russische) brandstoffen en over op duurzame en schone energie"
 7. website_banner_wonen.png
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 11 maart 2022

  Wonen voor iedereen: tijd voor een ambitieus actieplan!

  We kennen allemaal wel iemand die lang zoekt naar een leuke woning in ons dorp. Koopwoningen kosten te veel voor (jonge) starters. Sociale huurwoningen zijn, vooral door de problemen bij Vestia, schaars. Ondertussen hebben ook ouderen moeite om vanuit hun eengezinswoning te verhuizen naar een kleinere, gelijkvloerse woning waar indien nodig ook zorg kan worden gegeven.

  Lees meer over "Wonen voor iedereen: tijd voor een ambitieus actieplan!"
 8. sparrenboom.PNG
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 8 maart 2022

  Biddag 2022: Geknield werken

  Volgende week, op woensdag 16 maart, worden we geroepen om onze stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezing. Dat is een groot voorrecht. Er valt veel te kiezen in onze gemeente Zuidplas. Zéker in deze oorlogstijd in Oekraïne en de oorlogsdreiging vanuit Rusland worden we ons er nog meer van bewust dat het een zegen is om in vrijheid te leven en te stemmen. Vrijheid en democratie zijn verre van vanzelfsprekend.

  Lees meer over "Biddag 2022: Geknield werken"
 9. vanassen.PNG
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 7 maart 2022

  Biddag 2022: Opgeheven handen

  Het was een veel voorkomend gebedshouding in het oude Israël, bidden met opgeheven handen. Lege handpalmen naar de hemel opgeheven. Een gebed of God ze wil vullen met Zijn zegen. Onmisbaar, want ‘aan Gods zegen is alles gelegen’. Dat geldt ook voor de politiek. Iemand zei eens: ‘God regeert de wereld door de gebeden van Zijn kinderen.’

  Lees meer over "Biddag 2022: Opgeheven handen"
 10. Moordrecht 2.jpg
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 7 maart 2022

  ChristenUnie/SGP heeft zorgen over de veiligheid van Moordrechtenaren

  De fractie van ChristenUnie/SGP krijgt regelmatig berichten over het Posthuis, de veiligheid en de waterproblematiek in Moordrecht. ChristenUnie/SGP heeft zorgen over deze zaken. Reden om over deze zorgen van Moordrechtenaren vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas.

  Lees meer over "ChristenUnie/SGP heeft zorgen over de veiligheid van Moordrechtenaren"