Actueel

 1. uitnodiging.JPG
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 11 januari 2022

  Uitnodiging Sponsordiner & Online Veiling ChristenUnie/SGP

  Geachte leden en niet-leden,

  Na het succes van vier jaar geleden, organiseert de fractie van de  ChristenUnie/SGP Zuidplas voor de komende gemeenteraadsverkiezingen opnieuw een sponsoractiviteit.

  Gezien de huidige omstandigheden rond corona hebben we ervoor gekozen om een diner bij u thuis te organiseren. Bij deze willen wij u hiervoor van harte uitnodigen op D.V. zaterdag 19 februari 2022.

  Lees verder
 2. IMG_0192-bewerkt-42 Groep duimpie.jpg
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 30 november 2021

  ChristenUnie/SGP heeft een sterke kandidatenlijst: ervaren en nieuw (uit alle dorpen), met verschillende inhoudelijke expertises

  Al eerder is bekend gemaakt dat wethouder Jan Willem Schuurman (37, Nieuwerkerk aan den IJssel) bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart wederom de lijstrekker is namens ChristenUnie/SGP in Zuidplas. De nummer 2 op de kandidatenlijst is huidig fractievoorzitter Cock van der Spek (54, Moerkapelle). Na de ledenvergadering van de gezamenlijke partijen is ook de rest van de kandidatenlijst bekend gemaakt.

  Lees verder
 3. 516bb904-1c3b-457d-a8a8-12fe18d2ccb5.JPG
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 19 november 2021

  ChristenUnie/SGP zet ondernemers in het zonnetje op de Dag van de Ondernemer

  Lijstrekker Jan Willem Schuurman van ChristenUnie/SGP heeft een bezoek gebracht aan Ortho Innovatief van sociaal ondernemer Arie van Tienhoven. Dit bezoek bracht Schuurman samen met raadsleden van de ChristenUnie/SGP-fractie in het kader van de Dag van de Ondernemer.

  Lees verder
 4. moerkapelsezijde1.jpg
  P. Molenaar 1 - Nieuwsbericht
  Door Peter Molenaar op 6 juli 2021

  ChristenUnie/SGP: duidelijkheid over herstructurering Moerkapelse Zijde (Moerkapelle) nodig!

  De fractie van ChristenUnie/SGP heeft schriftelijke vragen gesteld over de herstructurering van de Moerkapelse Zijde in Moerkapelle. In de tweede helft van 2021 staat de herstructurering van de gehele Moerkapelse Zijde gepland. Toch zijn hier veel onduidelijkheden over volgens de fractie van ChristenUnie/SGP.

  Lees verder
 5. header1actie.JPG
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 14 april 2021

  ChristenUnie/SGP fractie in gesprek met ondernemers over toekomst winkelgebieden

  ChristenUnie/SGP fractie in gesprek met ondernemers over toekomst winkelgebieden

  Corona heeft er bij veel ondernemers behoorlijk ingehakt en op dinsdag 20 april wordt in de gemeenteraad van Zuidplas het beleid over de toekomst van de winkelgebieden besproken. Reden voor de ChristenUnie/SGP in Zuidplas om de ondernemers en hun medewerkers te bedanken voor hun creativiteit en doorzettingsvermogen in het afgelopen jaar. En ook van de winkeliers zelf te vernemen waar kansen en aandachtspunten liggen om de dorpscentra in de toekomst aantrekkelijk en levendig te houden.

  Lees verder
 6. dagmar.JPG
  D. Ambachtsheer 3 - Nieuwsbericht
  Door Dagmar Ambachtsheer op 3 maart 2021

  Raadslid Dagmar Ambachtsheer over ZO Zuidplas Ondersteund

  Zuidplas- Raadslid van de gemeente Zuidplas Dagmar Ambachtsheer (CU/SGP), was vanochtend te gast in de ochtendshow van Dichtbij. Ze vertelde over het uitstellen van Zuidplas Ondersteunt.

  Lees verder
 7. seniorenwoning.JPG
  W.J. Verdoes 3 - Nieuwsbericht
  Door Willem-Jan Verdoes op 14 oktober 2020

  Schriftelijke vragen woonopgave senioren

  Geacht college,

  Uit het woonopgaveonderzoek dat ANBO samen met ActiZ eind vorig jaar (2019) heeft uitgevoerd blijkt dat de impact van de (dubbele) vergrijzing in veel gemeenten niet goed doordringt. Steeds meer ouderen komen in de problemen omdat gemeenten niet goed voorbereid zijn op de groeiende groep senioren.

  Lees verder
 8. rottedijk.JPG
  P. Molenaar 1 - Nieuwsbericht
  Door Peter Molenaar op 12 oktober 2020

  Schriftelijke vragen aanleg Verlengde Molengangpad over Rottedijk Moerkapelle

  Aanleg Verlengde Molengangpad over Rottedijk Moerkapelle

  Inleiding:

  Afgelopen week heeft onze fractie gesprekken gevoerd met omwonenden aan de Rottedijk in Moerkapelle. In deze gesprekken hebben zij hun zorgen geuit over de aanleg van de Verlengde Molengangpad over de Rottedijk. Het Recreatieschap Rottemeren heeft plannen om een fietspad te realiseren over de Rottedijk.  Dit fietspad sluit aan op het Bentwoud aan de noordkant van Moerkapelle. Met de bewoners is in 2017 gesproken over de “westelijke variant”, die langs de Rotte aan de kant van Lansingerland loopt. Door het vorige college van Zuidplas is in 2016 aangegeven dat de “oostelijke variant”, dus over de Rottedijk zelf aan de kant van Moerkapelle, niet gerealiseerd kon worden omdat dit vanwege het verkeer te onveilig is. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en heeft het Recreatieschap Rottemeren aan de omwonenden gemeld dat zij als voorkeurstracé toch voor de oostelijke variant aan de kant van Moerkapelle, hebben gekozen.

  Lees verder
 9. moerkapelsezijde.jpg
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 18 juni 2020

  Schriftelijke vragen: Voortgang ontwikkelingen Moerkapelse Zijde 8-10 Moerkapelle

  Geacht college,

  Al vele jaren is de entree centrum van het dorp Moerkapelle ontsiert door een hekwerk om een stuk grasland gelegen aan de Moerkapelse Zijde 8-10. Ooit heeft op dit perceel een pizzeria gestaan die in 2012 afgebroken is.

  Een aantal winkeliers uit Moerkapelle hebben tijdelijk het perceel opgeknapt door het poten van planten en het regelmatig maaien van het grasland. Echter dit is geen blijvende oplossing van het perceel waar het huidige bestemmingsplan de bouw van een 9-tal starterswoningen mogelijk maakt. Toch lukt het maar niet om op dit particuliere stuk grond deze starterswoningen te realiseren.

  Lees verder
 10. raadslid.JPG
  logoCUSGP.jpg
  Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 18 april 2020

  Raadslid van de week

  Deze week mochten wij de raadslid van de week leveren. Terechte keuze van Nederlandse Vereniging voor Raadsleden om Willem-Jan Verdoes te nomineren.

  Lees verder