Politieke partijen ervaren buitenruimte vanuit de rolstoel

27544677_1027040480805439_1470918746226712711_n
logoCUSGP.jpg
Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 3 februari 2018 om 19:00

Politieke partijen ervaren buitenruimte vanuit de rolstoel

Zaterdagmiddag 3 februari trapten de politieke partijen in Zuidplas de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af met een rolstoelexperience. Dijkdorp Moordrecht bleek een flinke uitdaging. De rolstoelexperience voor alle partijen was een initiatief van de ChristenUnie/SGP.

Piet Molenaar, eigenaar van de site scootmobielzuidplas.nl, verzorgde de veiligheidsinstructies voorafgaand aan de rolstoelexperience. Hij greep de gelegenheid meteen aan om de kandidaten te wijzen op een paar aangelegen punten. Zo waarschuwde hij voor rolstoelen die geen veiligheidswielen aan de achterkant hebben en adviseerde hij de stoepen te verbreden.

De route van de rolstoelexperience leidde van het Turfhuis naar het oude gemeentehuis van Moordrecht en vervolgens naar het voormalige verzorgingstehuis Moerdregt. Een steile brug met een klein drempeltje zorgde bij de rolstoelduwers voor moeilijkheden. En alle bestuurders van de scootmobielen moesten wel een keer een voet aan de grond zetten om een valpartij te voorkomen.

Na afloop praatten de kandidaten onder het genot van een drankje in Het Smaakhuis in Moordrecht nog een tijdje na. Jan Willem Schuurman, lijsttrekker van de ChristenUnie/SGP vond de rolstoelexperience ontzettend leerzaam: “Ook al is de openbare ruimte goed onderhouden - iets waar wij ons hard voor maken - dan nog betekent dat niet dat het dorp goed toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Pas als je zelf op een scootmobiel rijdt, merk hoe je belangrijk een goede inrichting van straten en wegen is.”

Labels: ,