Moet de Metro van Nesselande doorgetrokken worden naar Zuidplas?

metrostation_r_kamminga
Door op 16 februari 2018 om 13:45

Moet de Metro van Nesselande doorgetrokken worden naar Zuidplas?

Een metro in Zuidplas... Moeten we dat willen? Geen nieuwe vraag, wel één die keer op keer verdeelde reacties oproept. Ook nu weer. De afgelopen week vroegen we via een stelling op onze Facebookpagina of die metro er moet komen. Ongeveer 60% van de stemmers was voor, 40% was tegen.

Wat vindt ChristenUnie/ SGP van het doortrekken van de metro?

Voor ons staat de bereikbaarheid van onze dorpen voorop. Ook wanneer onze gemeente verder groeit. We willen onze dorpen bereikbaar houden met de auto, maar juist ook met duurzame vormen van vervoer zoals een fietssnelweg, een waterbus en hoogwaardig openbaar vervoer. 

Dat betekent veel meer dan een goede busverbinding. Hoogwaardig openbaar vervoer rijdt veel vaker dan twee keer per uur en brengt je snel op een OV-knooppunt als Rotterdam-Alexander, Gouda of Zoetermeer. 

Een metroverbinding tussen Nesselande en Zuidplas is daarin één van de mogelijkheden. Er zijn er meer, deels ook door jullie genoemd in de reacties op de stelling. Een treinstation bij Moordrecht, een lightrailverbinding naar Zoetermeer of Gouda. 

Wat ChristenUnie/SGP betreft brengen we de voors en tegens van al die mogelijkheden goed in kaart, voordat we zeggen hóé we onze dorpen beter bereikbaar maken met hoogwaardig openbaar vervoer!

Foto afkomstig van RET (fotografen: Rob Kamminga en Rick Keus)

Labels: ,