Dankbaar voor 6 zetels en stemmenwinst

J.W. Schuurman - Topbanner
logoCUSGP.jpg
Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 22 maart 2018 om 08:00

Dankbaar voor 6 zetels en stemmenwinst

ChristenUnie/SGP haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart een mooie uitslag. Dat blijkt uit de voorlopige telling. Met een winst van 101 stemmen ten opzichte van 4 jaar geleden kreeg de partij weer 6 zetels.

Lijsttrekker Jan Willem Schuurman is dankbaar en tevreden: “De opkomst was hoger dan vier jaar geleden. Normaal gesproken is dat niet gunstig voor ons, maar we zijn er wel heel blij mee. Tegen die achtergrond zijn we dankbaar dat we opnieuw op zes zetels uit te lijken te komen.”

De VVD werd in de voorlopige uitslag opnieuw de grootste in Zuidplas met 7 zetels. Het CDA steeg naar 5 zetels. D66 verloor fors en komt uit op 2. Vrijdagochtend stelt het centraal stembureau van de gemeente Zuidplas het definitieve aantal stemmen en zetels vast.

Labels: