VVD en ChristenUnie/SGP Zuidplas zien graag dat er een goede vaarroute komt van de Rotte naar de Hollandsche IJssel in Zuidplas

header1.PNG
logoCUSGP.jpg
Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 13 juni 2022 om 13:36

VVD en ChristenUnie/SGP Zuidplas zien graag dat er een goede vaarroute komt van de Rotte naar de Hollandsche IJssel in Zuidplas

In 2021 is besloten om de vaarroute integraal aan te pakken. Dit is een besluit in samenspraak met het recreatieschap Rottemeren samen met de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard (HHSK) en de gemeente Zuidplas. Reden voor raadsleden Leendert Karreman (VVD) en Willem-Jan Verdoes (ChristenUnie/SGP) om vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

Karreman (VVD): “Het zou toch mooi zijn als we het mooie Zuidplas vanaf het water kunnen aanschouwen. “Een goede vaarroute van de Rotte naar de Hollandse IJssel zal een waardevolle toevoeging zijn aan de gemeente Zuidplas. Het verbeterd de recreatieve mogelijkheden en de aantrekkingskracht van onze dorpen. We zijn de watertuin van de zuidelijke randstad!”

Verdoes (ChristenUnie/SGP) vult hem aan: “Naast dat het heerlijk is om te varen, kan dit ook kansen bieden aan de lokale ondernemers. Het lokale ondernemerschap staat soms onder druk, maar door meer recreatie aan te trekken, komen er ook meer potentiële afnemers. Ook kunnen we juist de schoonheid van dit gebied laten zien door meer kansen te bieden aan waterrecreatie”

 

Om de verbinding te maken met de Hollandsche IJssel en de Rotte is het noodzakelijk dat er wordt geïnvesteerd in bruggen, sluizen en in werkzaamheden om de vaarroutes uit te diepen. Dit is nodig, omdat er nu geen volwaardige vaarverbinding is. De samenwerking met de provincie, het recreatieschap Rottemeren, het hoogheemraadschap en de gemeente Zuidplas is noodzakelijk om een nog betere vaarverbinding in de gehele gemeente Zuidplas te creëren. 

De raadsleden durven te dromen: “Laat de droom van Zuidplas zijn dat we daadwerkelijk de ‘Watertuin van de zuidelijke randstad' worden. Een volwaardige vaarverbinding tussen de verschillende dorpen (Moerkapelle, Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel) is een unieke mogelijkheid!

 

Bijlagen